Loading images...

ДПТНЗ «Конотопське вище професійне училище» - навчальний професійний заклад, який дає можливість отримати сучасну професію, оволодіти новими технологіями, опанувати новітню комп’ютерну техніку. Тут згуртувався авторитетний, професійний колектив однодумців, які дбають про підготовку висококваліфікованих спеціалістів, виховують у молодого покоління любов до обраної професії.

ДПТНЗ «Конотопське вище професійне училище» - один з найстаріших в Україні закладів профтехосвіти, який було засновано в 1920 році для підготовки робітничих кадрів при Конотопських залізничних майстернях Московсько-Київсько-Воронезької залізниці. За свою майже столітню історію навчальний заклад підготував більше 30 тисяч учнів, серед яких багато відомих науковців, діячів культури, керівників підприємств, цехів і майстрів "золоті руки”.


Заходи

                                                                              Затверджено

                                                                                Наказ ДПТНЗ

                                                                                        «Конотопське ВПУ»

                                                                               № 118 – ОД

                                                                                     від 25.05.2020

 

Заходи

 з профілактики захворювання на короновірус СОVID-19

 Державного професійно-технічного навчального закладу

«Конотопське вище професійне училище»

 

Найменування заходу

Строк

виконання

Виконавець

1

Провести  позаплановий  інструктаж та ознайомити працівників із «Заходами з профілактики захворювання на короновірус COVID-19» під підпис у Журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці.

Постійно

Інженер з охорони праці,

медичний  процівник, керівники структурних підрозділів

2

Максимально обмежити відрядження

Постійно

Керівники структурних підрозділів

3

Проводи з персоналом роз’яснювальну роботу щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів захворювання

Щотижня під час обходу

Інженер з охорони праці,

медичний працівник

4

Роздрукувати та оновити інформаційні постери про:

- важливість правильної техніки миття рук та /або обробки рук дезінфікуючими засобами;

- необхідність працівнику залишатися вдома за наявності ознак захворювання;

- дотримання правил гігієни й етикету кашлю та чхання.

01.05.2020

Інженер з охорони праці,

медичний працівник

5

Здійснювати контроль температури безконтактним термометром усім працюючим, учням та відвідувачам під час входу на територію навчального закладу

Постійно

Медичний працівник

6

Не допускати до роботи працівників, які мають ознаки респіраторних захворювань. За прояви у працівника перших симптомів хвороби протягом робочого дня:

-         ізолювати хворого від інших працівників;

-         видати йому маску та відпустити його додому (хворий пише заяву з проханням відпустити його додому до закінчення робочого дня  через погане самопочуття);

-         робоче місце хворого обробити дезінфекційним засобом, добре провітрити приміщення

Постійно

Керівники структурних підрозділів,

медичний працівник

 

7

Мінімізувати кількість працівників, котрі  контактують з відвідувачами

Постійно

Керівники структурних підрозділів

8

Для проведення нарад та робочих зустрічей використовувати електронні засоби зв’язку  та онлайн -конференції

Постійно

Керівники структурних підрозділів

9

Забезпечити та контролювати постійну наявність рідкого мила, дезінфікуючих засобів  як для персоналу, так і для сторонніх осіб (відвідувачів закладу)

Постійно

Інженер з охорони праці, завідуючий господарством

10

Спланувати та забезпечити наявність медичних масок / респіраторів для використання персоналом

Постійно

Інженер з охорони праці, медичний працівник

11

Надати працівникам контактну інформацію закладів охорони здоров’я в регіоні, які надають медичну допомогу у випадках захворювання на  СОVID-19

Постійно

Інженер з охорони праці, медичний працівник

12

Забезпечити:

-         вологе прибирання з використанням миючих та дезінфікуючих засобів, провітрювання не рідше, ніж кожні 3 години та після закінчення робочого дня, а для місць загального користування – не рідше, ніж кожні 2 години.

Постійно

Завідуючий господарством

13

Забезпечити проведення ретельного прибирання і обробки поверхонь, місць контакту рук працівників і відвідувачів (ручки дверей, раковини, переговорні кімнати: столів, стільців, тощо) спиртовмісними дезінфікуючими засобами.

Постійно

Завідуючий господарством

14

Забезпечити наявність одноразових серветок та /або серветок з антисептиком у місцях загального користування для самостійного використання працівниками для протирання поверхонь.

Постійно

Завідуючий господарством

15

Використовувати медичні маски за наявності респіраторних захворювань.

Дотримуватись відстані 1,5 м від інших працівників під час роботи. Здійснювати своєчасну заміну масок (негайно після забруднення) з подальшим знешкодженням та миттям рук з милом або обробкою рук дезінфікуючим засобом відразу після знімання маски

Постійно

Усі працівники

16

Дотримуватися гігієни рук: часте миття з рідким милом або обробка дезінфікуючими засобами не рідше разу на 3 години та після кожного відвідування громадських місць

Постійно

Усі працівники

17

У разі виникнення симптомів захворювання, таких як лихоманка, кашель, ломота в тілі тощо, залишитися вдома

Постійно

Усі працівники

18

У разі контакту з особою, у якої було виявлено СОVID-19, працівник:

-         зобов’язаний   повідомити про це керівнику підрозділу з метою інформування інших співробітників та попередження розповсюдження хвороби;

-         залишитись у самоізоляції та повідомити сімейного лікаря для прийняття рішення щодо подальших дій

Постійно

Усі працівники

19

Організувати  заняття  в групах не більше ніж 10 осіб, для  проведення професійно – практичної підготовки та державної кваліфікаційної атестації

Постійно

Старший майстер,

голови методичних, циклових комісій,

майстри виробничого навчання, викладачі спецдисциплін

20

Розробити графік атестації здобувачів освіти на відповідний кваліфікаційний рівень

до 06.05.2020

Старший майстер

21

Провести позаплановий  інструктаж та ознайомити учнів із «Заходами з профілактики захворювання на короновірус COVIМD-19» під підпис у Журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці

 

Постійно

Старший майстер,

майстри виробничого навчання

22

Розробити графік оформлення журналів обліку теоретичної та практичної підготовки

01.05.2020

Методист, старший майстер

23

Організовувати підготовчі заходи до атестацій, практичної підготовки на виробництві та в закладі професійної (професійно-технічної) освіти

Постійно

 

Старший майстер, майстри виробничого навчання, викладачі