Затверджено
«Конотопське ВПУ»
№ 118 – ОД
від 25.05.2020
Заходи
з профілактики захворювання на короновірус СОVID-19
Державного професійно-технічного навчального закладу
«Конотопське вище професійне училище»
№ |
Найменування заходу |
Строк виконання |
Виконавець |
1 |
Провести позаплановий інструктаж та ознайомити працівників із «Заходами з профілактики захворювання на короновірус COVID-19» під підпис у Журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці. |
Постійно |
Інженер з охорони праці, медичний процівник, керівники структурних підрозділів |
2 |
Максимально обмежити відрядження |
Постійно |
Керівники структурних підрозділів |
3 |
Проводи з персоналом роз’яснювальну роботу щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів захворювання |
Щотижня під час обходу |
Інженер з охорони праці, медичний працівник |
4 |
Роздрукувати та оновити інформаційні постери про: - важливість правильної техніки миття рук та /або обробки рук дезінфікуючими засобами; - необхідність працівнику залишатися вдома за наявності ознак захворювання; - дотримання правил гігієни й етикету кашлю та чхання. |
01.05.2020 |
Інженер з охорони праці, медичний працівник |
5 |
Здійснювати контроль температури безконтактним термометром усім працюючим, учням та відвідувачам під час входу на територію навчального закладу |
Постійно |
Медичний працівник |
6 |
Не допускати до роботи працівників, які мають ознаки респіраторних захворювань. За прояви у працівника перших симптомів хвороби протягом робочого дня: - ізолювати хворого від інших працівників; - видати йому маску та відпустити його додому (хворий пише заяву з проханням відпустити його додому до закінчення робочого дня через погане самопочуття); - робоче місце хворого обробити дезінфекційним засобом, добре провітрити приміщення |
Постійно |
Керівники структурних підрозділів, медичний працівник
|
7 |
Мінімізувати кількість працівників, котрі контактують з відвідувачами |
Постійно |
Керівники структурних підрозділів |
8 |
Для проведення нарад та робочих зустрічей використовувати електронні засоби зв’язку та онлайн -конференції |
Постійно |
Керівники структурних підрозділів |
9 |
Забезпечити та контролювати постійну наявність рідкого мила, дезінфікуючих засобів як для персоналу, так і для сторонніх осіб (відвідувачів закладу) |
Постійно |
Інженер з охорони праці, завідуючий господарством |
10 |
Спланувати та забезпечити наявність медичних масок / респіраторів для використання персоналом |
Постійно |
Інженер з охорони праці, медичний працівник |
11 |
Надати працівникам контактну інформацію закладів охорони здоров’я в регіоні, які надають медичну допомогу у випадках захворювання на СОVID-19 |
Постійно |
Інженер з охорони праці, медичний працівник |
12 |
Забезпечити: - вологе прибирання з використанням миючих та дезінфікуючих засобів, провітрювання не рідше, ніж кожні 3 години та після закінчення робочого дня, а для місць загального користування – не рідше, ніж кожні 2 години. |
Постійно |
Завідуючий господарством |
13 |
Забезпечити проведення ретельного прибирання і обробки поверхонь, місць контакту рук працівників і відвідувачів (ручки дверей, раковини, переговорні кімнати: столів, стільців, тощо) спиртовмісними дезінфікуючими засобами. |
Постійно |
Завідуючий господарством |
14 |
Забезпечити наявність одноразових серветок та /або серветок з антисептиком у місцях загального користування для самостійного використання працівниками для протирання поверхонь. |
Постійно |
Завідуючий господарством |
15 |
Використовувати медичні маски за наявності респіраторних захворювань. Дотримуватись відстані 1,5 м від інших працівників під час роботи. Здійснювати своєчасну заміну масок (негайно після забруднення) з подальшим знешкодженням та миттям рук з милом або обробкою рук дезінфікуючим засобом відразу після знімання маски |
Постійно |
Усі працівники |
16 |
Дотримуватися гігієни рук: часте миття з рідким милом або обробка дезінфікуючими засобами не рідше разу на 3 години та після кожного відвідування громадських місць |
Постійно |
Усі працівники |
17 |
У разі виникнення симптомів захворювання, таких як лихоманка, кашель, ломота в тілі тощо, залишитися вдома |
Постійно |
Усі працівники |
18 |
У разі контакту з особою, у якої було виявлено СОVID-19, працівник: - зобов’язаний повідомити про це керівнику підрозділу з метою інформування інших співробітників та попередження розповсюдження хвороби; - залишитись у самоізоляції та повідомити сімейного лікаря для прийняття рішення щодо подальших дій |
Постійно |
Усі працівники |
19 |
Організувати заняття в групах не більше ніж 10 осіб, для проведення професійно – практичної підготовки та державної кваліфікаційної атестації |
Постійно |
Старший майстер, голови методичних, циклових комісій, майстри виробничого навчання, викладачі спецдисциплін |
20 |
Розробити графік атестації здобувачів освіти на відповідний кваліфікаційний рівень |
до 06.05.2020 |
Старший майстер |
21 |
Провести позаплановий інструктаж та ознайомити учнів із «Заходами з профілактики захворювання на короновірус COVIМD-19» під підпис у Журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці
|
Постійно |
Старший майстер, майстри виробничого навчання |
22 |
Розробити графік оформлення журналів обліку теоретичної та практичної підготовки |
01.05.2020 |
Методист, старший майстер |
23 |
Організовувати підготовчі заходи до атестацій, практичної підготовки на виробництві та в закладі професійної (професійно-технічної) освіти |
Постійно
|
Старший майстер, майстри виробничого навчання, викладачі |