10 порад як стати щасливою людиною

10 порад як стати щасливою людиною

Як стати щасливою людиною? Ця тема турбує кожну жінку в тій чи іншій мірі. Конфуцій вважав, що у цьому – і є сенс життя, адже «людина народжена для щастя, як птаха для польоту».

Не секрет, що для кожного рецепт, як стати щасливою людиною – свій. Проте є загальні поради та правила, які допоможуть вам у цьому. Їх вивели психологи на основі численних досліджень та спостережень.

Отже, дотримуйтеся наступних 10 простих рекомендацій.

1. Вдячність.Завжди акцентуйте увагу на тому хорошому, що вже є у вашому житті. Перед сном можна помолитися та подякувати Богу за все, що у вас є – рідних, близьких, роботу, та все, що трапилося за день. Іноді ми просто не помічаємо, скільки прекрасного уже є в нашому житті. Це – один із найпростіших способів, як стати щасливою. Крім того,постійно висловлюйте вдячність іншим людям. Доведено, що це дуже сильно покращує стосунки. Наприклад, аби налагодити відносини з чоловіком, психологи радять вести блокнот, де записувати, за що ви йому сьогодні вдячні. І висловлювати все це. Часто дякуйте рідним і близьким. Подякуйте дитині, яка поприбирала та чемно поводилася. Дякуйте друзям і навіть незнайомим людям (продавцям, таксистам і т.д.). Крім того, на думку езотериків,саме вдячність притягує в наше життя все більше благополуччя.

2.Щоденник успіху. Щодня ввечері записуйте свої успіхи та приємні речі, що трапилися за день. Це теж допоможе зосередитися на позитиві та відчути додаткову радість від сьогоднішніх перемог. Навіть якщо вам просто вдалося встати сьогодні трохи раніше чи встояти перед певною спокусою – це все одно маленький успіх, тож похваліть себе і запишіть це.

3. Визначте параметри свого щастя.У кожного щастя – своє. Комусь подобається багато подорожувати, а комусь – проводити побільше часу вдома, у затишку. Продумайте всі нюанси. Скільки часу ви хочете присвячувати роботі, для того, щоб бути щасливою? Яка це має бути робота? Скільки часу ви хочете присвячувати собі, а скільки – сім’ї? Якими мають бути ваші стосунки з близькими, щоб ви були щасливими? Який розпорядок дня вам потрібен для щастя? Чітко визначте все це для себе і розпишіть.

4. Визначте, що приносить вам радість. Ви можете написати довгий список всього, що вам приносить радість і регуляно переглядати це. Наприклад, шоколад, прогулянки, зустрічі з друзями в кафе, перегляд романтичного кіно з коханим, ванна з піною, і т.д.

5. Плануйте радість.Радісні події деколи бувають спонтанними. Проте, якщо хочете стати по-справжньому щасливими –плануйте свою радість! Наприклад, внесіть у свій розпорядок дня пункти із попереднього списку радісних для вас речей. І вставляйте у свій розпорядок. Таких пунктів у вас має бути не менше п’яти за день. Поставтеся до цього відповідально: якщо вирішили прийняти ванну, то більше ніякі насущні проблеми не мають вас відволікати.

6. Контролюйте своє життя.Психологи за численними дослідженнями виявили, що один з головних способів,як стати щасливою людиною – це відчувати, що ви самі контролюєте своє життя. Тож «плисти за течією» — не ваш варіант. Не варто впадати у крайність та намагатися контролювати абсолютно все. Але ви повинні знати, що в загальному керуєте своїм життям самі: у вас є ціль та план, як її досягнути, ви знаєте, до чого прагнете та робите щось для цього.

7. Акцентуйте увагу на хорошому.Це – дуже важливо. Якщо ви будете постійно думати про погане, то відповідно почуватиметеся. Насправді ж щастя – це такий же навик, як біг та сила волі, тож його можна і треба тренувати. Спочатку вам доведеться змушувати себе вірити в краще і концентруватися на позитиві – бути вдячними, цінувати успіхи та робити для себе приємні речі. Проте згодом це стане хорошою звичкою.

8. Оточуйте себе приємними людьми та речами.Навколо вас завжди має бути гарна атмосфера. На робочому місці мають бути ті речі, які вас радують та надихають. Вдома – чисто та затишно. Виглядайте гарно самі. У вашому оточенні краще залишити щасливих людей, які заряджають вас позитивом і цілеспрямованістю.

9. Майте ціль. За тими ж дослідженнями психологів, люди, які мають ціль, почуваються щасливішими. Це – один з головних елементів контролю за власним життям. Якщо ви до чогось прагнете, отже, ви живете, рухаєтеся вперед та вдосконалюєтесь.

10.Робіть добро.Насправді робити приємні речі варто не лише для себе, а й для інших. Відомо, що це дає дуже сильний заряд щастя та радості. Пожертвуйте непотрібний одяг дитячому будинку. Порадуйте коханого романтичною вечерею-сюрпризом. Зробіть невеликий подарунок подрузі. Все це вернеться до вас сторицею у вигляді позитивних емоцій та загального відчуття щастя!

 На допомогу фахівцю

На допомогу фахівцю

Наразі багато з нас не тільки працюють за основним місцем роботи, а ще й активно волонтерять. Подібне навантаження з часом дуже виснажує, що може призвести до вигорання. Тому дуже важливо час від часу зупинятись і проводити самоаналіз.
✅Пропонуємо до вашої уваги методику Людмили Галіциної, яка називається “Моє професійне дерево”.
✍️Треба взяти аркуш: на одному боці написати “За що я можу сказати “спасибі” своїй роботі”, а на іншому – “За що моя робота може сказати “спасибі” мені”. До кожного треба написати щонайменше 20 тверджень. Якщо вийде, то емоційного вигорання нема.
1️⃣Перша сторона аркуша показує відношення людини до роботи, від чого воно отримує кайф, а друга – наскільки вона може похвалити себе за свою роботу. За що, вона думає, її цінять та за що вона ціните себе. Це дає емоційний ресурс.
2️⃣Якщо у вас виходить від 5 до 8 пунктів, а потім – “мені більше нема, про що писати”, це не просто дзвіночок, це вже набат. Якщо до 15 пунктів “дякую роботі” і 3, коли робота може сказати “спасибі” вам, то це знак того, що ви себе не цінуєте в роботі. І тут треба шукати моменти, чому ви важливі для своєї роботи.
P.S. ви можете змінювати слово "робота" на будь-яке інше, в залежності від ситуації ("моє оточення", "мої близькі", "моя робота", "моя Країна" тощо).
Колір як ліки

Колір як ліки

Заспокоїтися допомагає – зелений
Стабілізує настрій – салатовий
Збалансує емоції – бірюзовий
Додасть впевненості і надійності – темно зелений
Підвищить настрійю, зніме апатію, розвеселить – помаранчевий
Допоможе себе підтримати, вийти з емоційного тупика – жовтий
Креативність простимулює – лимонний
Активує бажання рухатися вперед – червоний
Підвищить працездатність, зміцнить волю – червоно-оранжевий
Додати відчуття тілесного тепла, комфорту і радості – жовто-оранжевий
Надихне і активує життєві процеси – малиновий (амарантовий)
Порадує, знизить рівень стресу, відновить після виснаження – червоно-фіолетовий (фуксія)
Додасть упевненості в собі, порушить бажання – фіолетовий
Дасть можливість зануритися в себе і подумати про сенс життя – ліловий (аметистовий)
Гармонізує, приведе до ладу «Я» – синій
Пофантазувати і зібрати свої мрії в образ допоможе – темно – синій (індиго) колір сновидінь
Надихне, дасть можливість поміркувати над ідеями, проектами, завданнями – блакитний
Полегшує сприйняття реальності, забезпечить легкість буття – рожевий
Організовує і структурує життєві процеси – чорний
Позбавить від негативних думок – білий
Перезавантажити свої статки допоможе – сірий
Очиститися від образ і розчарувань допоможе – коричневий
Джерело: Вікторія Назаревич
Поради

Поради

 

Навчання вдома-практичні поради  
педагогам 
 

 

По

Асоціативний тест:пізнай себе

https://uamodna.com/articles/asociatyvnyy-test-piznay-sebe/

 

 

 

Асоціативний тест на взаємини з протилежною статтю та

сприйняття життя

https://coma.in.ua/32334

Он-лайн тест із самопізнання

https://inlviv.in.ua/zhittya/psihologiya/test-ne-rozdumuyuchy-nazvit-tvarynu-yaku-vy-pobachyly-pershoyu-i-vy-bagato-chogo-zrozumiyete-pro-sebe

Он-лайн тест

«Подорож по пустелі»

https://psychologytoday.su/psikhologchna-osvta-1/asotsativnii-test-podorozh-po-pustel-39448

Он-лайн тест

http://ganok.in.ua/psihologija/test-na-asociaciju-z-maljunkom-zhinochogo

7 он-лайн тестів, які потрібно пройти кожному

https://lviv.com/statti/7-psykholohichnykh-testiv-iaki-varto-proity-kozhnomu/

Он-лайн тести

https://nlotv.com/ua/tests/view/4415-luchshie-psihologicheskie-testy-kotorye-mozhno-proyti-v-internete

Визначення рівня щастя

https://onlinetestpad.com/ua/testview/148561-viznachennya-r%D1%96vnya-shhastya

Тести для кращого пізнання себе

Як досягнути успіху і стати щасливим

 

Поради щодо встановлення довіри між підлітком і викладачем в кризовий для них час

000jr8-6f7e-779x446.jpg

Пам’ятка педагогам у роботі з підлітками

Поради педагогам

у роботі

 

з підлітками:

1. Піклуйтеся про «важких» учнів не менше, ніж про інших

            Ваші учні потребують не стільки вашої лю­бові, скільки турботи й допомоги. Важливо по­казати учням, що вам не байдуже те, що з ними трапляється, що ви дійсно хочете, щоб діти відчули себе гідними та почали поважати себе. Турбота — це дія, яку, на відміну від почуттів, можна контролювати, навіть якщо ми пережи­ваємо в цей час зовсім інші почуття. Відгукуй­тесь на прохання про допомогу, пояснюйте не­зрозуміле, пропонуйте варіанти виходу зі скрут­ної ситуації.

2. Змініть своє сприйняття недисциплінованих  учнів

            Знайдіть у «важких» учнях щось позитивне, гарне. Один із способів полегшити цю задачу — почати сприймати слабості як сильні сторони. Наприклад, учні, що вимагають до себе особли­вої уваги, жадають спілкування, у тому числі з педагогом. Вони дуже хочуть вам сподобатися, але не вміють цього робити нормальним спосо­бом. Швидше за все, вдома вони теж не одержу­ють достатньої кількості любові та тепла.

            Багато властолюбних учнів — цікаві особис­тості, що мають лідерські здібності, честолюбство, схильність до самоствердження, незалежне мислення. Такі учні рідко стають безвладним знаряддям у руках інших людей. Вони хочуть самі думати, приймати рішення та контролювати своє власне життя, що вже є відмінною передумовою для формування в майбутньому здорової, активної особистості.

            Мстиві учні вибрали активний спосіб захисту себе від образ.ь Це агресія, спрямована на інших, а не на себе. У діях таких дітей присутня здатність до виживання. Заради збере­ження свого психічного здоров'я вони прагнуть хоч щось робити, а це краще, ніж без­надійність і апатія.

            Учні, спрямовані на запобігання невдач, дуже |  хочуть поважати себе, досягти високих результатів, у якійсь справі бути неперевершеними. І   Самооцінка цих учнів іноді катастрофічно і   низька, що потребує підтримки друзів і педа­гогів. Таким дітям дуже потрібна ваша допомога.

            3. Дійте впевнено

            З «важкими» учнями особливо важливий упевнений стиль спілкування. Навіть коли ви не відчуваєте впевненості в собі, хоча б робіть вигляд, що тримаєте під контролем конфліктну ситуацію. Роблячи це постійно, ви можете  в якийсь момент дійсно відчути впевненість. Вашу непевність може видавати агресивність, спрямованість на самоствердження, що вияв­ляється в спробах використовувати особисту вла­ду, а не правила. Це одразу розпізнається учня­ми та провокує відповідну агресію.

            Завдання педагога — домогтися дотримання підлітками моделі правильної поведінки, навчити їх самих вимагати дотримання «правил гри». Він повинен підкріплювати активність, що відповідає правилам, хвалити за їхнє виконан­ня, особливо спочатку, і, нарешті, використо­вувати санкції.

Можливі реакції педагога на погану поведінку:

            1. Подивіться на учня і підійдіть ближче до нього, переконайтеся, що він прореагував на це.

            2. Нагадайте про правильну процедуру.

            3.  Спокійним тоном проговоріть правило, якого треба дотримуватися в цей момент, по­просіть виконувати його.

            4. Переконливо попросіть змінити поведін­ку, нагадайте про покарання.

            5. Якщо немає реакції учня, використовуйте санкції.

 

 

Контакти

Адреса
вул. 6 Вересня, 1
м. Конотоп
Сумська область
41600
Україна
COM_CONTACT_EMAIL
Телефон
(05447)6-02-50
0967148693

Відповідальна особа щодо
консультаційної допомоги
Заступник директора
з навчально-виробничої роботи
Юрій Миколайович Яковенко
+380 98 863 1545
Фа
Мобі