№
|
Найменування заходу
|
Строк
виконання
|
Виконавець
|
1
|
Провести позаплановий інструктаж та ознайомити працівників із «Заходами з профілактики захворювання на короновірус COVID-19» під підпис у Журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці.
|
Постійно
|
Інженер з охорони праці,
медичний процівник, керівники структурних підрозділів
|
2
|
Максимально обмежити відрядження
|
Постійно
|
Керівники структурних підрозділів
|
3
|
Проводи з персоналом роз’яснювальну роботу щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів захворювання
|
Щотижня під час обходу
|
Інженер з охорони праці,
медичний працівник
|
4
|
Роздрукувати та оновити інформаційні постери про:
- важливість правильної техніки миття рук та /або обробки рук дезінфікуючими засобами;
- необхідність працівнику залишатися вдома за наявності ознак захворювання;
- дотримання правил гігієни й етикету кашлю та чхання.
|
01.05.2020
|
Інженер з охорони праці,
медичний працівник
|
5
|
Здійснювати контроль температури безконтактним термометром усім працюючим, учням та відвідувачам під час входу на територію навчального закладу
|
Постійно
|
Медичний працівник
|
6
|
Не допускати до роботи працівників, які мають ознаки респіраторних захворювань. За прояви у працівника перших симптомів хвороби протягом робочого дня:
- ізолювати хворого від інших працівників;
- видати йому маску та відпустити його додому (хворий пише заяву з проханням відпустити його додому до закінчення робочого дня через погане самопочуття);
- робоче місце хворого обробити дезінфекційним засобом, добре провітрити приміщення
|
Постійно
|
Керівники структурних підрозділів,
медичний працівник
|
7
|
Мінімізувати кількість працівників, котрі контактують з відвідувачами
|
Постійно
|
Керівники структурних підрозділів
|
8
|
Для проведення нарад та робочих зустрічей використовувати електронні засоби зв’язку та онлайн -конференції
|
Постійно
|
Керівники структурних підрозділів
|
9
|
Забезпечити та контролювати постійну наявність рідкого мила, дезінфікуючих засобів як для персоналу, так і для сторонніх осіб (відвідувачів закладу)
|
Постійно
|
Інженер з охорони праці, завідуючий господарством
|
10
|
Спланувати та забезпечити наявність медичних масок / респіраторів для використання персоналом
|
Постійно
|
Інженер з охорони праці, медичний працівник
|
11
|
Надати працівникам контактну інформацію закладів охорони здоров’я в регіоні, які надають медичну допомогу у випадках захворювання на СОVID-19
|
Постійно
|
Інженер з охорони праці, медичний працівник
|
12
|
Забезпечити:
- вологе прибирання з використанням миючих та дезінфікуючих засобів, провітрювання не рідше, ніж кожні 3 години та після закінчення робочого дня, а для місць загального користування – не рідше, ніж кожні 2 години.
|
Постійно
|
Завідуючий господарством
|
13
|
Забезпечити проведення ретельного прибирання і обробки поверхонь, місць контакту рук працівників і відвідувачів (ручки дверей, раковини, переговорні кімнати: столів, стільців, тощо) спиртовмісними дезінфікуючими засобами.
|
Постійно
|
Завідуючий господарством
|
14
|
Забезпечити наявність одноразових серветок та /або серветок з антисептиком у місцях загального користування для самостійного використання працівниками для протирання поверхонь.
|
Постійно
|
Завідуючий господарством
|
15
|
Використовувати медичні маски за наявності респіраторних захворювань.
Дотримуватись відстані 1,5 м від інших працівників під час роботи. Здійснювати своєчасну заміну масок (негайно після забруднення) з подальшим знешкодженням та миттям рук з милом або обробкою рук дезінфікуючим засобом відразу після знімання маски
|
Постійно
|
Усі працівники
|
16
|
Дотримуватися гігієни рук: часте миття з рідким милом або обробка дезінфікуючими засобами не рідше разу на 3 години та після кожного відвідування громадських місць
|
Постійно
|
Усі працівники
|
17
|
У разі виникнення симптомів захворювання, таких як лихоманка, кашель, ломота в тілі тощо, залишитися вдома
|
Постійно
|
Усі працівники
|
18
|
У разі контакту з особою, у якої було виявлено СОVID-19, працівник:
- зобов’язаний повідомити про це керівнику підрозділу з метою інформування інших співробітників та попередження розповсюдження хвороби;
- залишитись у самоізоляції та повідомити сімейного лікаря для прийняття рішення щодо подальших дій
|
Постійно
|
Усі працівники
|
19
|
Організувати заняття в групах не більше ніж 10 осіб, для проведення професійно – практичної підготовки та державної кваліфікаційної атестації
|
Постійно
|
Старший майстер,
голови методичних, циклових комісій,
майстри виробничого навчання, викладачі спецдисциплін
|
20
|
Розробити графік атестації здобувачів освіти на відповідний кваліфікаційний рівень
|
до 06.05.2020
|
Старший майстер
|
21
|
Провести позаплановий інструктаж та ознайомити учнів із «Заходами з профілактики захворювання на короновірус COVIМD-19» під підпис у Журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці
|
Постійно
|
Старший майстер,
майстри виробничого навчання
|
22
|
Розробити графік оформлення журналів обліку теоретичної та практичної підготовки
|
01.05.2020
|
Методист, старший майстер
|
23
|
Організовувати підготовчі заходи до атестацій, практичної підготовки на виробництві та в закладі професійної (професійно-технічної) освіти
|
Постійно
|
Старший майстер, майстри виробничого навчання, викладачі
|